نحوه عملکرد و کاربرد شیر سوپاپی
نحوه عملکرد و کاربرد شیر سوپاپی از جمله سوالاتی است که ذهن بسیاری از مهندسین مکانیک را به خود مشغول میکند. نوعی از شیرآلات صنعتی است که بهش بشقابی هم می گویند و جزء پر کاربرد ترین شیرآلات می باشد که به این نوع شیرآلات بشقابی نیز می گویند.
نحوه عملکرد و کاربرد شیر سوپاپی
در ساختار شیر سوپاپی یه دیسک به شکل دایره و به صورت افقی طراحی شده است که جریان سیال را کنترل می کند . دیسک دایره شکل توسط ساقه ی شیر به طرف سیترینگ دور یا رانده شده و به این طریق دبی ، فشار ، سیال ، جریان کنترل می کند . مجرای عبور این شیرالات شکلی اس (S) مانند دارد که این ویژگی باعث شده میزان افت فشار جریان در این شیرآلات نسبت به دیگر شیرآلات بیشتر باشد. این شیرآلات چدنی دارای درصد های کربن مختلف هستند که با استاندارهای بالا و کیفیت بسیار خوب و مرغوب تولید و عرضه می شوند . شیر سوپاپی نوعی شیر است که عبور سیال در آن یک طرفه است و از بازگشت آن جلوگیری می کند .
در خارج این شیر هیچ گونه وسیله ی کنترل کننده ندارد و فقط با فشار سیال کار می کند . این شیر از ورود ذرات ریز و خاک و شن به سیستم های حساس همانند شبکه های آبرسانی و سیستم های هوای فشرده پنوماتیک و... جلوگیری می کند
مزیت های شیر آلات سوپاپی
- این شیرآلات در حالت نیمه باز کمتر آسیب می بینند
- سایز های مختلفی دارند که از 15 میلی متر شروع تا 200 ملی میتر و یا بیشتر
- فشارهای بالا 16 اتمسفر را تحمل می کند
انواع شیر سوپاپی
- شیر سوپاپی فولادی ( بیلوز )
- شیر سوپاپی چدنی
- شیر سوپاپی مختلف از جنس های مختلف
کاربردهای شیر سوپاپی
- برای قطع ، وصل و تنظیم جریان به کار می رود
- تهویه مطبوع و انتقال سیال
- تاسیسات حرارتی و برودتی
- صنعت آب و فاضلاب
- از شیرآلات سوپاپی چدنی در دماهایی تا 300 درجه سانتی گراد استفاده میشود .
- در تاسیات پتروشیمی و در پالایشگاه ها نیز به کار می رود
- و ...
[aparat id='1XwUV']