آبیاری قطره ای و بارانی
آبیاری قطره ای و بارانی از روش های نوینی است که در کشاورزی و باغبانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله با تفاوت های این دو روش آبیاری آشنا خواهید شد.
آبیاری بارانی
آبیاری بارانی روشی است که در آن آب در درون سیستم لوله کشی با فشار بالا در جریان است. آبی که در درون لوله ها پمپاژ میشود در انتها از نازل ها یا آب پاش های تعبیه شده خارج و به صورت قطره های ریز شبیه باران بر روی سطح مورد نظر انتشار می یابد. به همین دلیل به این روش آبیاری بارانی گفته میشود. آبیاری بارانی می تواند به دو صورت ثابت و یا متحرک اجرا میشود. در روش متحرک می توان آب پاش ها را بسته به محل مورد نظر جا به جا نمود. فشار آب در این سیستم در حدود 1 تا 10 اتمفسر بسته به محل مورد استفاده و نوع کاربرد آن متغیر است. تجهیزاتی که در این سیستم ها مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از شبکه لوله کشی اصلی و فرعی، آبپاش ها، کوپلر، شیر فلکه، فیلتر، سیستم پمپاژ و تامین فشار و منبع آب.
[caption id="attachment_6832" align="aligncenter" width="1280"] آّبیاری بارانی[/caption]
از کارکردهای دیگر این روش میتوان به امکان پخش کودهای مایع در سطح زیر کشت اشاره نمود.
آبیاری قطره ای
در این روش آب با فشار خیلی پایین در لوله ها جریان می یابد. آب پس از رسیدن به نقاط مورد نظر آبیاری از قطره چکان ها یا دریپر ها خارج میشود. روش آبیاری قطره ای فقط به صورت ثابت اجرا میشود و امکان جا به جایی نقاط آبیاری وجود ندارد. حجم آب مورد استفاده در این روش نسبت به آبیاری بارانی بسیار پایین تر است. حجم آب تخلیه شده پای درخت یا گیاه در حدود 1 تا 10 لیتر در ساعت می باشد.
[caption id="attachment_6833" align="aligncenter" width="340"] آبیاری قطره ای[/caption]
- ۹۸/۱۱/۱۵