روش های جوشکاری فلز
روش های جوشکاری فلز چیست : فرایندی است که در آن دو قطعه از نوع فلز با استفاده از حرارت به یکدیگر جوش میخورند تا یک اتصال را بوجود آید. در ادامه با انوع روش های جوشکاری بیشتر آشنا میشویم.
انواع روش های جوشکاری فلز :
- قوس الکتریکی با الکترود روکش دار
- جوشکاری الکتروگاز
- جوش قوس الکتریکی با پودر مغزی
- جوش الکتروگاز
- جوش الکترو اسلاگ
- جوش گلمیخ
- جوش مقاومتی
- جوش با قوس پلاسما (PAW)
الف) جوش قوس الکتریکی با الکترود روکشدار
- جوش قوس الکتریکی با الکترود روکشدار از رایج ترین روشهای جوشکاری درفرآیند جوشکاری است که در جوشکاریهای کارخانهای و هم در جوشکاریهای کارگاهی کاربرد مناسبی دارد.
- جوشکاری با الکترود دستی جوشکاری قوسی با الکترود روکش دار(SMAW) نامیده می شود . این نوع جوشکاری از قدیمی ترین و پر استفاده ترین فرآیند در بین فرآیندهای جوشکاری قوسی می باشد .
-
- جوش قوس الکتریکی با الکترود روکشدار
ب) جوش قوس الکتریکی غوطه ور (زیر پودری)
- با توجه به محدودیتهای زیر استفاده از الکترودهای پوشش دار ناممکن تشخیص داده شد.
- تماس پوشش الکترود با قرقره های تغذیه کننده الکترود باعث خرد شدن پوشش می شود.
- رول کردن الکترود موجب جدا شدن پوشش آن میگردد.
- با توجه به نارسانا بودن پوشش محافظ، تماس الکتریکی بین منبع تغذیه الکتریکی و الکترود غیر ممکن است.
ت) جوش قوس الکتریکی با پودر مغزی
از این روش جوشکاری میتوان به صورت خودکار یا نیمه خودکار در کارگاههای بزرگ یا کارخانهها استفاده کرد. این روش شبیه جوشکاری به روش قوس گازی نیز است. البته این روش مزایایی نیز نسبت به روشهای قبلی دارد، به عنوان نمونه در این روش محافظ قوس الکتریکی تحت تاثیر وزش باد در فضای آزاد قرار نمی گیرد.
ث) جوش الکتروگاز
جوش الکترو گاز نوعی فرآیند جوشکاری است که با روش قوس الکتریکی یا قوس الکتریکی با پودر مغزی مورد استفاده قرار میگیرد. که از این جوشکاری برای اتصالات قائم که ضخامت آن ها تا ۳ اینچ است قابل اجرا میباشد.
ج) جوش الکترو اسلاگ
در این نوع جوشکاری برای جوشهای تخت و یا گوشه، جوشها به صورت قائم و از پایین به بالا در حفره جوشکاری استفاده میشود. آب خنک کننده و صفحات مسی، دو طرف سطح اتصال را میگیرند.
چ) جوش گلمیخ
- جوشکاری گلمیخ ، روشی است که بوسیله آن انتهای گلمیخها به اعضای سازه ای جوش داده می شوند. برای جوشکاری گلمیخ از دستگاه نوع تفنگی استفاده میشود. دستگاه نوع تفنگی با کنترلهای مخصوص، گلمیخ را در جای خودش نگه می دارد و پس از آن بین گلمیخ و عضو سازه ای قوس الکتریکی ایجاد می کند و هنگامی که درجه حرارت به نقطه ذوب رسید، به طور خودکار گلمیخ را به داخل حوضچه مذاب فشار می دهد.
ح) جوش مقاومتی
- در جوش مقاومتی ، گرمایه لازم برای جوشکاری بوسیله مقاومت الکتریکی که از نقطه اتصال تامین میشود تا به نقطه ذوب برسیم. و هنگامی که به نقطه ذوبی که میخواییم برسیم دو قطعه را به هم فشرده میکنیم. جوشکاری مقاومتی اغلب برای جوش قطعه های سبک و جوشکاری های خانگی استفاده میشود.
خ) جوشکاری با قوس پلاسما (PAW)
- این نوع جوشکاری شبیه جوشکاری قوس تنگستن تحت گاز محافظ (TIG) میباشد. در این نوع جوشکاری دو جریان گاز جدا از هم وجود دارد . گاز پلاسما در این نوع جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد.
- برای اطلاعت بیشتر میتوانید از سایت www.polykaran.ir و www.polykaran.com یا با شماره ۶۶۳۰۴۶۶۸ تماش بگیرید.
- ۹۸/۱۱/۱۳
سلام
لطفا به پیج ما هم سر بزنید.